Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Mam 12lat.

Chciałbym mieć bardzo dużą ilość siły...

Lecz nie wiem jakie robić ćwiczenia najlepiej.

Najbardziej zaproponujcie mi siłę ciosu

moje dzienne ćwiczenia to

bieganie 1km/2km

robienie 2x 15 pompek w seriach

50 brzuszków

bicie w worek treningowy 5-10min

Proszę was o pomoc.

Jem Dużo białka codzień rybe pije mleko

i czasami zjem jajko gotowane.

Proszę również nie pisać komentarzy typu ,,żal taki mały gówniarz i chce ćwiczyc" czy cos w tym stylu poprostu mam dużo wrogów.

Z Góry dziękuje;)

Opublikowano

Odpuść bieganie.

3 razy w tygodniu treningi siłowe. Zapisz się na siłownie i poproś instruktora, żeby napisał ci plan i dietę. Po 2 tygodniach powinieneś zauważyć jakieś efekty.

2x15 pompek. 50 brzuszków czy 10 minut bicia w worek to nic nadzwyczajnego. Musiałbyś robić przynajmniej 5x tyle, żeby coś zyskać.

RAsfepN.png
Opublikowano
poprostu mam dużo wrogów.

Rozjebało mnie to xD

Co do tematu to sama siła ci nic nie da.Zapisz sie na karate kyokushin, boks, muai thiai to bedziesz nakurwiał.

Kup sobie hantle i drązek i ustal sam sobie jakieś cwiczenia.I najważniejsze gdy sie lejesz to panować nad sobą bo gdy dostaniesz adrenaliny a ktoś jest lepszy fizycznie to cie rozjebie.Gdy nie jebnie ci w łeb adrenalina to go myśleniem rozjebiesz bo zrobisz zejscie i prosty konkretny w poysk i po walce;p.Co do udezenia to bij w worek to jest najlepsze co może być + mozesz zapisac sie na reczna po 2 latach bedzieesz mial pierdolniecie potezne.

Opublikowano

Tak jak wyżej siłownia, trenuj całe ciało, zapisz się na kickboxing/karate, skoro odżywianie masz bardzo dobre to efekty murowane będą ;)

Opublikowano

Rozjebało mnie to xD

Co do tematu to sama siła ci nic nie da.Zapisz sie na karate kyokushin, boks, muai thiai to bedziesz nakurwiał.

Kup sobie hantle i drązek i ustal sam sobie jakieś cwiczenia.I najważniejsze gdy sie lejesz to panować nad sobą bo gdy dostaniesz adrenaliny a ktoś jest lepszy fizycznie to cie rozjebie.Gdy nie jebnie ci w łeb adrenalina to go myśleniem rozjebiesz bo zrobisz zejscie i prosty konkretny w poysk i po walce;p.Co do udezenia to bij w worek to jest najlepsze co może być + mozesz zapisac sie na reczna po 2 latach bedzieesz mial pierdolniecie potezne.

Karate to shit po roku ćw nawet amator może Cię zbić.NIE ustalać sobie samemu ćw bo tylko spalisz mięśnie .Zapisz się na siłownie +jakaś sztuka walki.Co do adrenaliny - trudno amatorowi być spokojnym opanowanie właśnie też ćwiczy się na sztukach walki.Po chuj mu ręczna skoro bd miał słabe nogi i pierwsza lepsza dźwignia i tyle ? jak trenować to całe ciało pamiętaj.Poproś rodziców by zapisali Cię na jakąś sztukę walki +siłownia i odpowiednia dieta itp.Tylko ta siłownia dieta +lekcje trochę kosztują ;>

Opublikowano

Musisz wpierdalać codziennie stejki i to w dużych ilościach i pamiętaj jedną ważna rzecz NIEMA OPIERDALANIA SIĘ !

; )

Opublikowano

Masz dopiero 12 lat, ciężka ręka + silny triceps = silny cios, bieganie ci siły nie doda, pompki dadzą ci wytrzymałość siłową ale nie siłę, duże ciężary i mała ilość powtórzeń zwiększają silę poszczególnych mięśni, bicie worka usprawni technikę, szybkość i siłę ciosu, chociaż w tym wieku możesz tego nie ogarnąć / nie zorganizować. Jeszcze jedno, na tym forum się za dużo nie dowiesz, poszukaj w google, ewentualnie napisz na forum specjalizującym się w tym temacie.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Bardzo mi przykro ale jesteś za młody na osiągnięcie znaczących wyników siłowo - masowych.

Wszelkie odchylenia jakie widzisz wśród swoich rówieśników (ejjj ale ten to jest wysoki i ma mase), są uwarunkowane genetycznie.

Musisz niestety poczekać jeszcze kilka lat, teraz możesz co najwyżej wzmocnić swoją kondycję i lekko podnieść/wyrównać masę do BMI.

Temat zamykam bo zaraz zleci się tysiąc zaklinaczy i mędrców.

PS. Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej to napisz mi wiadomość prywatną. Znajomy robi aktualnie specjalizację z pediatrii, mogę do niego napisać i zadać odpowiednie pytania.

f.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...